Gıda sektörü 2016’da da büyüme bekliyor

Gıda sektörü temsilcileri, 2016 yılından umutlu olduklarını, büyümenin bu yıl da hız kesmeden süreceğini belirtiyor.

Gıda sektörü 2016’da da büyüme bekliyor

Gıda sektörü temsilcileri, 2016 yılından umutlu olduklarını, büyümenin bu yıl da hız kesmeden süreceğini belirtiyor.

AA muhabirine geçen yılı değerlendiren ve 2016’ya ilişkin beklentilerini aktaran CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, faaliyet gösterdikleri organize gıda perakendesinin 2016 yılında da hız kesmeden büyüyeceğini söyledi.

Son beş yıldır perakende sektörünün, ülke ekonomisinin ortalama 3 katı büyüdüğüne dikkati çeken Nane, “Ekonomilerde, perakende sektörü büyümenin en büyük aynasıdır. Çünkü tüketici mutlu ve güven duyuyorsa alışveriş yapar. Ancak tüketici, alışverişten imtina ediyorsa o zaman ekonomide duraksama yaşanır. 2015 yılı için yüzde 10-12 çerçevesinde bir sektör büyümesi öngörüyoruz” dedi.

Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği (TÜGİDER) Başkanı Mustafa Manav da “2016 yılında turizm sektörü ihtiyaçları doğrultusunda yapılan ithalatlarda bir azalma beklenmektedir. Fakat ihracat konusunda artış bekliyoruz. Rusya ile yaşanan gıda üzerine karşılıklı alışverişe dayalı krizin zaman içerisinde aşılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“Üretimin cazip hale getirilmesi sektör için hayati öneme sahip”

Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER) Başkanı İsmet Aral da Türkiye’nin bakliyat üretiminde eski rakamlarına ulaşarak, bu rakamların da üzerine çıkması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin cari açığını, tarım ürünleri ile kapatma şansına sahip olduğunu belirten Aral, şu görüşleri paylaştı:

Aral, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Roma’da gerçekleştirilen 146’ncı konsey toplantısında 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edildiğini hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X