Gıda sektörü Avustralya’ya çıkarma yaptı

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Güçlü, Avustralya ile gıda ticaretini artırmak istediklerini belirtti.

Gıda sektörü Avustralya’ya çıkarma yaptı

UMSMİB organizasyonu ile Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenen ‘Fine Food Australia 2015 Fuarı’na katılan Bursalı firma yetkilileri, Türk gıda ürünlerini ve içeceklerini tanıttı. Ali Haydar Güçlü, fuarın ardından Avustralya pazarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, birlik olarak Fine Food Australia Fuarı’nı önemsediklerini ifade etti. Fuara, sektörde söz sahibi 9 firma ile katıldıklarını ve 108 metrekare alanda ürünler sergilediklerini kaydeden Güçlü, Avustralya ile olan gıda ticaretini artırmak istediklerini bildirdi.

İHRACATIMIZI ARTIRACAK

Güçlü, alkolsüz içecekten, donmuş meyve sebze ürünleri, salça, turşu, reçel ve konserveye kadar pek çok gıda ve içecek ürünlerinin sergilendiği fuarda, Türk gıdasına olan güvenin tescillendiğini, Türk ürünlerini dünyanın dört bir yanında tercih edilir hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Çin Halk Cumhuriyeti, ABD, Hindistan, Japonya, Singapur ve Almanya’nın, Avustralya’nın önemli ithalat pazarları olduğuna dikkat çeken Güçlü, fuarda, sektörün ihracatını artıracak iş görüşmeleri yapıldığını söyledi. 

Güçlü, ”Fine Food Australia 2015 Fuarı’nda yalnızca Avustralya ile değil fuara milli katılım gösteren Şili, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, ABD gibi dünyanın farklı yerlerinden gelen 17 ülkenin sektör temsilcileri ile yoğun görüşmelerimiz oldu. 38 ülkenin 934 firma ile temsil edildiği fuarda; firmalarımız 46 resmi iş toplantısı gerçekleştirdiler. Yakın dönemde bu görüşmelerin ihracatımızı artıracağına inanıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X