Gıda sektörünün Almanya çıkarması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) 75 gıda sektörü temsilcisi, Anuga Gıda Fuarı’na katılım sağlamak için Almanya’nın Köln şehrine gitti.

Gıda sektörünün Almanya çıkarması

Fuar öncesinde bir otelde Almanya iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen heyet, işbirliği artırmaya yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa”nın gıda alanında önemli bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün Türkiye için stratejik önem taşıdığını vurgulayan Onur, ”Bursa’da yaş sebze meyve, hayvancılık ve işlenmiş gıda önemli yer tutuyor. Kentimiz, topraklarının verimliliğini büyük tüketim merkezlerine yakınlığı, ihracat potansiyeli, bilinçli tarım uygulamaları ve tarımsal ürünlerini işleyen sanayisi ile bütünlemeyi başarmıştır. Bursa iş dünyası olarak Almanya pazarındaki ağırlığımızı artırmak istiyoruz. İkili işbirliği platformları Türkiye-Almanya arasındaki ticaret köprülerini güçlendirecektir” dedi.

EN ÇOK DÖNERİ SEVİYORLAR

Türkiye’nin Dusseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın, BTSO üyelerinin Almanya pazarında daha da güçlü olabileceğini belirtirken; BTSO Anuga Fuarı Heyet Başkanı ve Meclis Üyesi Burhan Sayılgan da, Bursalı firmaların üretimdeki tecrübesiyle Almanya pazarında daha fazla yer alabileceğini kaydetti. Müstakil Sanayici ve İşadamarı Derneği (MÜSİAD) Kuzey Ren Vestfalya Şube Başkanı Bahattin Yılmaz ise, Almanya’daki Türk şirketlerinin ağırlıklı olarak gıda sektöründe faaliyet gösterdiğini dile getirerek, Alman halkının en çok Türk dönerini sevdiğini söyledi. Gıda alanında büyük Alman marketlerinin Türk markalarına yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yılmaz, ”Bursa iş dünyası Almanya’daki fırsatları kaçırmamalı” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X