Gıda ve kur belirleyici olacak

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, yıllık enflasyon oranlarının önümüzdeki dönemde izleyeceği seyirde, önemli ölçüde gıda fiyatları ve kur türbülansının belirleyici olacağını söyledi.

Gıda ve kur belirleyici olacak

Kurun etkisi ile martta aylık enflasyonun, bir miktar daha yüksek gelebileceğini ifade eden Baylan, ekonominin en sıcak gündem maddelerinden olan ‘faiz’ ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Baylan, faiz indirimi ile ilgili tartışmaların, gerek politikaların koordinasyonu, gerekse kurumların ve para politikasının kredibilitesi açısından yararlı olmadığı belirtti.

 

İHRACATI ETKİLİYOR

Dış ticaretteki gelişmeleri de değerlendiren Baylan, döviz kurundaki yükselişin ihracatı olumlu etkilemesi beklense de farklı sorunlar bulunduğunu anlattı. 

Baylan, ”Mevcut pazardaki kriz ve jeopolitik riskler ile Euro alanındaki iştahsızlık, Euro’nun dolar karşısında değer kaybı ile birlikte ihracat rakamlarını etkiliyor. ihracat rakamlarında bu ay görülen düşüş, son çeyreğe kadar benzer şekilde devam edebilir” diye konuştu. Baylan, yapısal reformlara odaklanılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X