‘Gideceksen Avrupa’ya git’

İrfan Buz, OLAY Spor aracılığıyla eski öğrencisi Ozan Tufan’a mesaj gönderdi.

‘Gideceksen Avrupa’ya git’

Gençlerbirliği’ni çalıştıran genç teknik adam, Arda Turan’dan sonra yurt dışına gidecek ismin Ozan olacağını belirterek, “Değerini bulduğu zaman gidebilir. Gitmeli derken, bu Avrupa’ya olmalı. Almanya ve İspanya’da şuan çok rahat bir şekilde oynar” dedi. 

Geçen sezon Daum’un ardından Bursaspor’da görev yapan ve yeşil beyazlı takımın o süreçte çıkış yakalamasından önemli bir katkıda bulunan İrfan Buz. Antalya’da OLAY Spor’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Gençlerbirliği’nden oldukça başarılı bir dönem geçiren genç teknik adam, ilk kez kendisi döneminde oynamaya başlayan ve transferde adı sık sık Fenerbahçe ve Trabzonspor’la anılan Ozan Tufan’a mesaj yolladı. Ozan’ın şu anki durumunun kendisinin gururlandırdığını ifade eden İrfan hoca şunları söyledi: 

İSPANYA’DA DA OYNAR

“Ozan Tufan ve Harun Tekin’i çok seviniyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bu çocukları camia olarak hep berabere kazandık. Teknik heyet olarak biz oynattık, camia da sahip çıktı. Ozan Tufan fiyatını bulduğu vakit gidebilir. Ama fiyatını mutlaka bulmadı. Gitmeli derken, Avrupa’ya gitmeli. Almanya Bundesliga’yı çok iyi biliyorum. Ozan şuan orada rahatlıkla oynar. Avrupa’da çok faklı takımlarda da forma giyer. İspanya Ozan için çok ideal. İngiltere’yi bile zorlayabilir.”

HEDEF ORASI OLMALI

“Gidecekse mutlaka yurt dışına gitmeli. Kendisine hedef olarak oraları görmeli. Ben inanıyorum ki, Arda Turan’dan sonra yurt dışında forma giyen ikinci isim Ozan Tufan olur. Kariyeri açısından iyi takımlarda forma giymesi onun için çok önemli. Yaşının genç olması, mücadeleyi sevmesi onun için büyük avantaj. 5-6 farklı bölgede oynaması bütün teknik adamların iştahını kabartıyor. 4-5 sene sonra ben Ozan’ın Avrupa’da çok iyi yerlerde olacağına inanıyorum.”

BURSA’DAKİ MAÇIN HEYECANINI YAŞIYORUM

İrfan hoca, Bursaspor’un ligin ilk yarısında futbol anlamında iyi işler yaptığını da belirterek “Bursaspor’da çok iyi bir kadro var. Oynadığı futbol zaten ortada. Bunu sürdürürlerse ligin zirvesinde zaten yer alacaklardır. Bursaspor’un yeri zaten oraları olmalı. 19.haftada Bursa’ya geleceğiz. Şimdi den o maçın heyecanını yaşıyorum” dedi. 

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM

Bursaspor’dan ayrılış sürecinde tatsızlıklar yaşadığını ancak kimseye kırgın olmadığını ifade eden İrfan Buz, “Bursaspor’dan kimseye kırgın olmam mümkün değil. Şenol hoca o dönem böyle bir karar aldı. Bana da saygı duymak düşer. Biz her zaman Bursaspor’un başarılı olmasını isteriz’ diye konuştu. 

ELİMDE OLSA HERKESİ ALIRIM

“Elimde olsa Bursaspor’dan bir sürü futbolcu alırım’ diyerek transfer için de konuşan genç çalıştırıcı, “Öyle bir durum yok şu anda. Genç isimleri seviyorum ben. Bursaspor’da birçok yetenekli isim mevcut. Özellikle birkaç genç ismi kadromda görmek isterim” dedi. 

FERNANDAO SÜPER BİR GOLCÜ

Jose Fernandao’nun Bursaspor için çok önemli bir isim olduğunun altını da çizen İrfan Buz “Geçen sezon oyunu 3 bölgeye yıkarak Fernandao çok rahatladı ve çok gol attı. Fernandao, Daum döneminde geldi. Aynı çizgisi devam ediyor. Zaten kalitesini kısa sürede gösterdi. Her takıma lazım bir isim” şeklinde konuştu. 

BURSASPOR’U BİLMEK LAZIM

Geçen sezon Daum döneminde Bursaspor’un oynadığı futbolun eleştirilmesiyle ilgili sorumuza ise genç teknik adam şöyle yanıt verdi: “Ben Bursaspor’u Almanya’dan biliyordum. Daum da biliyordu ama taktiği verene kadar zaman geçti. Katkısı da oldu. Bursaspor’da oynuyorsan taraftarın ne istediğini bileceksin. Bursaspor yenilse de taraftarını camiasını mutlu etmeli”

AŞKIMIZ DEVAM EDİYOR

Bursaspor taraftarının kendisinin gönlünde her zaman ayrı bir yeri olduğunu da ifade eden İrfan hoca, “Taraftarın yeri bende ayrı. Bizi kısa sürede bağrına bastılar. Aşkımız devam ediyor. Geçenlerde söyledim yine açık yüreklilikle söylüyorum. Herkes bir İstanbul takımı tutabilir. Bende bir Anadolu takımını tutuyorum. Erkan Körüstan’dan da Allah razı olsun. Bizim bugünlere gelmemizde katkısı büyük” dedi. 

İLHAN CAVCAV’LA ÇALIŞMAK

İrfan Buz, İlhan Cavcav’la çalışmanın nasıl bir duygu olduğunu sorduğumuzda ise şu yanıtı verdi: “İlhan Baba çok tecrübeli bir isim. 37  yıldan beri bu kulübün başında. Futbolu çok iyi biliyor. Transferleri de çok iyi biliyor. Saygı değer bir insan. Bana karşı her zaman sevgiyle yaklaştı. Biz de bunun karşılığını vermek istiyoruz.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X