Giderayak atama!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 9 Haziran 2014 tarihinden bu yana vekaleten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Necdet Sezer, Arzu Ayyıldız, Uygar Umut ve Mustafa Kahya bu görevlerine 657 sayılı Kanun’un 76’ncı maddesiyle asaleten atandı.

Giderayak atama!

SEYİT GÜNDOĞAN

1 yılı aşkın süredir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini vekaleten yürüten Necdet Sezer, Arzu Ayyıldız, Uygar Umut ve Mustafa Kahya bu görevlerine 657 sayılı Kanun’un 76’ncı maddesine göre asaleten atandı.

Asaleten atanana kadar,  Mustafa Kahya’nın kadrosu Nilüfer Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu Müdürlüğünde, Uygar Umut’un kadrosu Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünde, Necdet Sezer’in kadrosu Osmangazi Başaran İlkokulu Müdürlüğünde iken, Arzu Ayyıldız’ın ise kadrosu il dışında şube müdürlüğüydü.  Ayyıldız, rotasyondan dolayı il dışına şube müdürü olarak atandığı halde vekaleten il milli eğitim müdür yardımcılığını yürütüyordu. 

TÜRKİYE’DE BİR KAÇ ÖRNEĞİ VAR

Asaleten ataması yapılan bu 4 il milli eğitim müdür yardımcılarının atamaların seçim öncesi yapıldığı iddia ediliyor. Asaleten atanan bu müdür yardımcılarının kurumları; önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi sitesinde yayınlanan ‘24.06.2015 Tarihinde Müdürlüğü Açık Bulunan Eğitim Kurumları Listesi’nde ihtiyaç bulunan okullar arasında yer aldı. Bu tür atamaların Türkiye’de Bursa’nın da içinde olduğu sadece birkaç ilde yapıldığı öğrenildi.  

“ATAMALAR KADROLAŞMAK İÇİN ”

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Fatih Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığı MEB kanunu ile milli eğitimde büyük bir tasfiye ve kıyım hareketine giriştiğini, mevcut milli eğitim müdür yardımcılarının eğitimi uzmanı ünvanı ile havuza alınarak kızağa çekildiğini ileri sürerek, yerlerine de vekaleten il müdür yardımcıları görevlendirdiğini hatırlattı. 

Şimdi de bu yapılan atamalarla söz konusu kadrolara asalet getirmek suretiyle kadrolaşmanın önünü açtığını savunan Gümüş, “İşte bu nedenle bu atamaların seçimden önce apar topar sanki yangından mal kaçırıyormuş gibi yapılması kabul edilebilir bir durum değildir. Biz Türk Eğitim-Sen olarak söz konusu atamaları İdari Yargıya taşıyacağız ve takipçisi olacağız. Bundan önce Bursa’da yapılan 76. Madde atamalarını nasıl iptal ettirdiysek bunları da aynı şekilde iptal ettireceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X