Giresun’da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Giresun’da S-70 tipi Sikorsky askeri helikopter düştü. Kazada şehit olanların sayısı 7’ye yükseldi, 8 kişi de yaralandı.

Giresun’da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya gitti. 

Komutanlar ve eşleri, bayramlaşmaya ve Alucra’da bir şehit ailesini ziyarete gidiyorlardı.

S-70 tipi Sikorsky helikopter, saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Tohumluk Yaylası’na düştü. Kaza, köylüler tarafından askeri yetkililere haber verildi.

Kazada 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.

Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşi, Alucra hastanesine kaldırıldı.

“TUĞGENERAL’İN YARALI OLDUĞU BİLGİSİ VAR”

Başbakan Yıldırım, Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, “Yaralı olduğu şekilde bilgi var” şeklinde açıklama yaptı. 

Yıldırım, yaptığı açıklamada “Sayılar teyide muhtaç olduğu için şu an söylemek doğru olmaz, kurtulanlar var yaralı, kurtulamayanlar var” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ HASTANEYE GİTTİ

Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun’da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı’na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti. Canikli’nin yaralıların durumuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Kazanın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekipleri de olay yerine sevk edildi. 

“ALÇAKTAN UÇARKEN KAZA MEYDANA GELDİ”

Helikopterin alçaktan uçtuğu ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği iddialar arasında. Kazaya yoğun sisin neden olduğu da gelen bilgiler arasında.

CANİKLİ: PATLAMA SÖZKONUSU DEĞİL 

Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun’da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı’na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Nurettin Canikli, hastaneye giderek yaralılar hakkında bilgi aldı. 

Olayın nedeniyle ilgili olarak değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Canikli, şöyle konuştu:  “Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları, hiçbir şekilde dışarıdan bir müdahale ya da ona benzer bir saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değil. Çünkü hem şehitlerimiz hem de yaralıların tamamında neden, çarpmaya bağlı olarak meydana gelen başta ve göğüsteki travmalar. Hiçbir patlama söz konusu değildir, düşme öncesinde ya da esnasında bir yangın durumu söz konusu değildir. Yaralılarımızın ve şehitlerimizin hiçbir tanesinde, yanık izi söz konusu değildir. Hepsi ifade ettiğim gibi çarpmaya ve travmaya bağlı olarak yaralanmışlardır ya da şehit olmuşlardır. Kesin bilgi kaza kırım ekibinin çalışmasından sonra ortaya çıkar. Sonuç itibarıyla teknik bir çalışmayı gerektirecek bir bilgidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X