Giresun’da Bilişim Konferansı Düzenlendi

Giresun’da “Bilişim Mobil Yazılım Trendi” konulu konferansta konuşan Dr. Rahman Çakır, bir mobil yazılım programının fındıkta ülkemizin toplam fındık ihracatından kat kat fazla gelir getirebileceğini söyledi.

Giresun’da Bilişim Konferansı Düzenlendi

Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM) tarafından Giresun Ticaret Sanayi Odası salonunda “Bilişim Mobil Yazılım Trendi” konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta konuşan Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Dr. Rahman Çakır, Türkiye’nin bir yılda fındık ihracatından elde ettiği gelirin kat kat üstünde, ülkemizin yarı kadar olmayan ülkelerin yazılımdan gelir elde ettiğini ifade etti. Çakır, “Çağımız bilişim çağıdır. Ülkemizin bir yıldaki fındık ihracatı 300 milyon ton ve elde ettiği gelir 700 milyon dolar. Bir mobil yazılım programıyla bundan çok daha fazlasını elde edilebilir. Bilişim alanında gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmak istiyorsak bilişim alanında bir şeyler yapmalıyız. Günümüz gençlerinin bilgiye ulaşması için hiçbir engel değil. Gençlerimizin mazeret değil, imkanlar yakalamasını bekliyoruz” dedi. Konferansta Prof. Dr. Ayşe Özcan, Yardımcı Doç. Osman Sirkeci, Yardımcı Doç. Erhan Delen ve Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam da teknoloji ve bilişimle ilgili sunumda bulundular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X