Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Gırgır dergisi kapatıldı

Ünlü mizah dergisi Gırgır, Hz. Musa ile ilgili yayınlandığı skandal karikatür sonrası flaş bir karar alarak bugünden itibaren kapatıldı.Yayıncı şirketin avukatı yaptığı açıklamada, ‘Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuri

Ünlü mizah dergisi Gırgır, Hz. Musa ile ilgili yayınlandığı skandal

Sözcü gazetesiyle aynı yayıncı tarafından yayınlanan karikatür dergisi Gırgır’da, Hz. Musa’ya küfürler içeren karikatür yayınlanması, sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuş, Twitter’dan yapılan açıklamada, ‘Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilemeyen bu ‘berbat’ karikatür incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz’ denilmişti. 

DERGİNİN KAPATILMASINA KARAR VERİLDİ

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklamada, derginin kapatılmasına ve dergiden çalışan herkesin işten çıkarılmasına karar verildiğini belirterek, ‘Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız’ denildi.


Avatar Seç KAPAT
Özgür Özel, Umut Akdoğan, Veli Ağababa ve Suat Özçağdaş hakkında
Sıradaki Haber CHP’lilerin dosyası Ankara’da: Aralarında Özel ve Ağbaba da var