Girişimci adayları iş dünyasına atılacak

İTSO’nun girişimcilik eğitimi programını tamamlayarak belge alan 29 girişimci adayı, iş dünyasına daha bilinçli ve güvenli adım atacak.

Girişimci adayları iş dünyasına atılacak

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın 14. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programı tamamlandı. Yeni girişimci adaylarını ortaya çıkarmayı amaçlayan eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğinde 17-27 Ağustos tarihleri arasında İTSO’da gerçekleştirilen programa katılan 29 girişimci adayına, kapasitelerini ortaya koyma ve iş fikirlerini uygulamaya dönüştürme konularında bilgiler verildi.

 

İTSO Başkanı Metin Anıl törende yaptığı konuşmada, eğitim programı ile genç girişimci adaylarını ortaya çıkarmayı, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Girişimci adaylarını iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Anıl, kursiyerlerden, dürüstlükten taviz vermemelerini ve cesaretli olmalarını istedi. KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ da, “Yetenekli, birikimli insanların cesaretle, özgüvenle kendi işyerlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz” dedi.

FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Belgelerini İTSO Başkanı Metin Anıl’ın elinden alan yeni Girişimci adayları, hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı’na başvurabilecek. Adaylar, KOSGEB’in onay vermesi durumunda 30 bin TL’ye varan hibe ve 70 bin TL’ye varan faizsiz kredi olanaklarından faydalanabilecekler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X