Girişimci kadınlara ‘e-destek’

Kadınları iş dünyasında bir adım ön çıkartmak için platform kurulacak. İş kurmak isteyen ya da işini büyütmek isteyenlere ihtiyaç duydukları hizmetler sağlanacak.

Girişimci kadınlara ‘e-destek’

ASLIHAN AYDIN

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünce yürütülen ‘Kadın Girişimcileri Destekleme Platformu’ projesi tanıtım etkinliği dün Podyum Davet’te gerçekleştirildi. Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje, 30 ay sürecek ve 158 bin Euro bütçeye sahip.

Proje kapsamında kadın girişimcilerin ve KOBİ sahiplerinin ihtiyaçlarına göre ayrı ayrı tasarlanmış e-öğrenme modülleri mevzuat değişiklikleri hakkında açık online kurslar hizmete sunulacak.

Türkiye, İtalya, Bulgaristan ve Macaristan’da yürütülecek araştırmalar sonucunda elde edilen veriler değerlendirilecek. Bunun ardından 2 kitap hazırlanacak. Proje kapsamında üretilecek son çıktı ise yapılan değerlendirmeler neticesinde kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına cevap vererek destek sağlayacak içeriklere sahip web tabanlı bir destek platformu olacak.

İLK YIL ZORLUK ÇEKİYORLAR

SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, iş hayatına ilk kez atılan girişimcilerin kurumsal yapıya ulaşmakta zorluk çektiklerini vurguladı. Kadınların iş hayatına başladıkları ilk 1 yıl içinde işletmenin faaliyetini sona erdirecek şekilde ağır yaptırımlara maruz kaldıklarından ve finans pazarlama gibi konularda sorunlar yaşadıklarına dikkat çeken Yılmaz, proje ile yaşanan sıkıntılara çözüm bulmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yılmaz, “Bir fikre sahip olup nereden başlayacağını bilmeyenler veya işini büyütmek isteyenlerin ihtiyaç duydukları hizmet ve desteğe olanak sağlanacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X