Girişimci kadınlara sertifika

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde yürüttüğü ”Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş için Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında verilen ‘Girişimcilik Eğitim Programı’nın

Girişimci kadınlara sertifika

ASLIHAN AYDIN

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (BUİKAD) mentörlük desteği verdiği projede, 150 kadına sertifikaları verildi. Kadınların, aktar açmak, İznik Çini üretimi yapmak, bebe mağazası işletmek, mantar üretimi yapmak, glütensiz gıda unlu mamülleri dükkanı açmak gibi hayalleri bulunuyor. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, Türkiye’de kadın girişimcilerinin oranının düşük olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de 2014 yılı sonu itibariyle 1 milyon 223 bin girişimci-işveren bulunduğunu dile getiren Yalçın, ”Bunların 1 milyon 114 bini erkek girişimci iken kadın girişimci sayısı 109 bin civarındadır. Yani kadın girişimcilerimizin toplamdaki payı sadece yüzde 9 civarında. Toplumumuzun yarısını kadınların oluşturduğu göz önünde bulundurulduğunda bu kabul edilebilecek bir oran değil” dedi.

YARIŞMAYLA 2 BİN DOLAR HİBE

ILO İstanbul Proje Ofisi Proje Saha Sorumlusu Kadir Uysal, program kapsamında, İstanbul, Bursa, Ankara ve Konya illerinde 400 kadına girişimcilik eğitimleri ve mentörlük desteği verildiğini söyledi. Uysal, tüm illerde programın tamamlanmasının ardından yapılacak yarışma sonrasında toplam 30 kişinin 2 bin dolarlık hibeye hak kazanacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X