Girişimci sayımızı artırmalıyız

İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin refah seviyesinin artması için çok sayıda girişimciye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Girişimci sayımızı artırmalıyız

SADULLAH ORGAN

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası  tarafından düzenlenen 13. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde 3’ü engelli, 30 yeni girişimci adayı sertifika almaya hak kazandı. İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin refah seviyesinin artması için çok sayıda girişimciye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bıkmadan usanmadan, girişimci yetiştirmek için bu eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

Sevi Yumuk önderliğinde gerçekleştirilen 70 saatlik girişimcilik eğitim programının tamamlanması nedeniyle İTSO konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ’ın da katıldığı törende konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Türkiye’nin müreffeh bir ülke olması için daha çok çalışmalı ve girişimci sayımızı arttırmalıyız” diye konuştu.

21 İŞYERİ AÇILDI

Bugüne kadar KOSGEB’le birlikte açtıkları 13 kursa, bin 459 kişinin başvurduğunu belirten Anıl, 420 kişinin kabul edildiğini ve 411 kişinin de eğitimleri başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Başkan Anıl, “Eğitimlerini başarıyla tamamlayanlardan 30’u iş planlarını Bursa KOSGEB’e sundular ve bunlardan 21’i iş yerlerini açtılar. Açılan iş yerlerinde 95 kişi istihdam edildi” dedi. 

KREDİ DESTEĞİ

Kursu bitirenlere KOSGEB’in kredi desteği verdiğini hatırlatan KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ise, “İTSO’nun açtığı kurslardan bize başvuranlara bugüne kadar yaklaşık 500 bin lira hibe ve yaklaşık 800 bin lira da kredi desteği verdik. Buna ek olarak verilen eğitimin çok önemli destek olarak görülmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X