Girişimciler için protokol

Orhangazi Belediyesi, kendi işini kurmak isteyen yerel girişimcileri desteklemek ve yeni iş sahalarının kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla KOSGEB Bursa Müdürlüğü ile uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenecek.

Girişimciler için protokol

NEVZAT OKUMUŞ

 

08 – 25 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’  ile girişimcilik, iş planı hazırlama, finansal plan, yönetim planı gibi konuları kapsayan 70 saatlik hem teorik hem de pratik bir eğitim verilecek. Eğitimi başarı ile tamamlayan girişimci adayları sertifika alarak ‘Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru hakkı kazanacak.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne ilişkin protokol Orhangazi Belediyesi adına Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile KOSGEB adına Bursa Müdürü Ahmet Akdağ arasında imzalandı. KOSGEB müdürü Ahmet Akdağ, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimize hız vermemiz gerekiyor. Orhangazi Belediyesi’nin zamanlaması çok iyi oldu. Çünkü çok ciddi bir kitle bu eğitimleri bekliyor. Sayın başkanımızın almış olduğu bu inisiyatifle bizleri de çok rahatlattı. Umuyorum ki diğer belediyelere de örnek olur’ dedi. 

3 ŞUBAT’A KADAR

Neşet Çağlayan da Bursa KOSGEB’in de girişimcilik eğitimleri konusunda başarılı çalışmaları olduğunu ifade ederek, “İnşallah kazanan yine Orhangazili girişimcilerimiz olacak. Buradaki ARGE’deki arkadaşlarımız ile imzaladığımız bu protokolün hayırlı olmasını diliyor ve bir sonrakilerin de ilk adımı olmasını umuyorum” dedi. Girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin, Orhangazi Belediyesi Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi ve Orhangazi Belediyesi web sitesinden temin edilebilecek olan formlar ile 03 Şubat 2016 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimine yapılabileceği 5 şubat tarihinde ise mülakat yapılacağı bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X