Girişimciler iş kurma hayallerine kavuşuyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile girişimcilerin kendi işyerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla sürdürülen sosyal sorumluluk çalışmaları sürerken, Uygulamalı Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlenen eğitim seminerleri sona

Girişimciler iş kurma hayallerine kavuşuyor

İlk üç dönemde 52 kişinin mezun olduğu girişimcilik programının yeni yılla birlikte son 9 dönemi de tamamlanarak 230 kursiyer daha sertifikalarını aldı. İş fikri geliştirme, iş planı hazırlama ve temel işletmecilik bilgileri alan girişimcilere katılım belgeleri törenle verildi.

PROGRAM SÜRECEK

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, farklı fikirlerle yeni iş projelerine imza atmak isteyen girişimci adaylarının 50 bin TL hibe, 100 bin TL 30 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceğini söyledi. Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmeler kurulmasına öncülük ettiklerini ifade eden Kurtulan,  “Mustafakemalpaşa’da iş kurmak ve farklı fikirlerle yeni projelere imza atmak isteyen girişimciler görmek istiyoruz. 2017 yılı içinde 10 adet girişimcilik programını hazırladık. Talep olması durumunda bu sayı daha da artacak” dedi.

KOSGEB Bursa Müdür Vekili Erkan Güngör ise girişimcilerin kendi işlerini kurma yönündeki tüm adımlarını desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Güngör, verilecek desteklerle ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X