Girişimcilere 100 bin lira destek

Bursa Ticaret Borsası (BTB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Girişimcilere 100 bin lira destek

Eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler üst limiti 100 bin lira olan desteklerden yararlanabilecek. Protokolle, girişimciliği geliştirilmesinin temin edilmesi, uygulamalı girişimcilik eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapabilmesi amaçlanıyor. Protokol çerçevesinde eğitimler 31 Ağustos-9 Eylül 2015 tarihleri arasında BTB Eğitim Salonu’nda verilecek. Eğitimlere, 30 bin lirası geri ödemesiz, 70 bin lirası ise kredi olarak verilecek KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen ve gerekli özellikleri barındıran en fazla 30 kişi seçilecek.

YENİ FİKİRLER GELİŞTİRECEK

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, her girişimcinin bir başarı hikâyesi olduğunu belirterek, bu eğitimlerin ardından da yeni başarı hikâyelerinin çıkacağına inandığını söyledi. Matlı, ”Bursa’daki tarım ve tarımla ilgili diğer faaliyet alanları, ancak bu yeni fikirler sayesinde gelişecek ve büyüyecek” dedi.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ise, Bursa’nın girişimciliğin şahlandığı şehirlerden biri olduğuna dikkat çekerek, ”Ne kadar çok STK ve meslek kuruşu ile bir ara da olursak başarımız katlanır. Mümkün olduğunca yaygınlık kazandırmak istiyoruz. Bursa’da çok başarılı ve güzel örnekleri var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X