Girişimcilik kampından iş hayatına

‘Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nı tamamlayan 35 katılımcı plaketlerini aldı. Birinci Gökçe Aktaş’a 10 bin TL’nin sahibi olurken, ikinci sıradaki Aslı Karakaya 5 bin TL, üçüncü Züleyha Bulut ise 2 bin 500 TL ödül kazandı.

Girişimcilik kampından iş hayatına

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle ‘Bir Fikrim Var’ temasıyla düzenlenen Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması sonuçlandı. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen iki günlük kampta eğitim alan ve projelerini jüri üyelerine tanıtan kadın girişimciler ödüllerini aldı. 

TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ortak iftarının da düzenlendiği Almira Hotel’deki programda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ekonomik büyümenin güçlenmesinde girişimcilerin kilit rol üstlendiğini söyledi.

Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların istihdama katılma oranının yeterli seviyede olmadığını vurgulayan Burkay, “G20 ülkelerinde kadınların işgücüne katılımı yüzde 58. Türkiye’de ise bu oran yüzde 32 seviyesinde. Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranı yüzde 40’ları bulurken, Türkiye’de bu oran yüzde 9. Zenginleşmenin daha az kaynakla ve daha katma değerli üretimle olabileceğini unutmayalım. Her bireyi en verimli şekilde kullanmalıyız. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için iş kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarının önünü açmalıyız” diye konuştu.

BURSA GİRİŞİMCİ BİR KENT

Burkay, BTSO olarak genç, eğitimli, teknolojiye ve yeniliğe açık girişimcileri ekonomiye kazandırarak ülkenin hedeflerine liderlik etmeyi sürdürdüklerini bkaydetti. Sanayi şehri Bursa’nın, aynı zamanda girişimci bir kent olduğunu ifade eden Burkay, ”Bu potansiyeli harekete geçirmek adına genç ve kadın girişimci kurullarımızla yoğun bir gayret içindeyiz. Bursa’mızın ve Türkiye’mizin hayallerini gerçekleştirecek yeni girişimcileri ekonomimize kazandırmalıyız. Bu anlamda kadın ve genç girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Burkay, ödül törenine katkılarından dolayı TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve icra kurulu üyelerini kutlarken, kampa katılan ve ödül alan girişimci adaylarına da başarılar diledi.

TÜM PROJELER BİRBİRİNDEN GÜZELDİ 

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, kadınların iş hayatına atılması noktasında teşvik edici birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi. Kadın Girişimcilik Kampı’nda girişimci adaylarının projelerini dinlediklerini ve heyecanlarına ortak olduklarını anlatan Özdemir, ”Tüm projeler birbirinden güzeldi. İnşallah 2023 yılında kadın girişimciliği değil, ülkeye katkı koyan iş kadınlarını konuşuruz. Kadınlarımız hem aile hem de Türkiye ekonomisine katkı koymak istiyor. Projemizin hayata geçmesinde büyük katkılar sunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, genç girişimciler olarak Türkiye’nin güçlü geleceği için çalıştıklarını ifade etti. Yeşil, “Bir girişimci kent olan Bursa’da önemli çalışmalar yürütüyoruz. KOSGEB ile birlikte ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’mize devam ediyoruz” diye konuştu. Vali Vekili Ergun Güngör ise, iş hayatının güçlü öngörülere sahip kadınlara ihtiyacı olduğunu belirterek, “Çünkü kadınlarımızın hayatın her noktasında girişimci olması berekettir. Yarışmaya katılarak medeni cesaretlerini gösteren fikri olan tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

GÖKÇE AKTAŞ BİRİNCİ OLDU

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, jüri üyelerine katkılarından dolayı plaket takdim etti. Ardından da projeleriyle kampa katılan 35 girişimci adayına teşekkür plaketi verildi. Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nda birinciliği Gökçe Aktaş kazandı. Aktaş, 10 bin TL’lik büyük ödülün de sahibi oldu. Yarışmada ikinci olan Aslı Karakaya 5 bin TL, üçüncü olan Züleyha Bulut ise 2 bin 500 TL’lik ödül kazandı. Seda Acar ve Nazlı Koktay ise projeleriyle mansiyon dalında kürsüye çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X