Girit Mahallesi’nde değişim başlıyor

Mudanya Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda onayladığı Mudanya 1/1000 Ölçekli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın, ilçenin turizmine önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Girit Mahallesi’nde değişim başlıyor

Söz konusu çalışmanın kentsel sit alanlarının bulunduğu önemli bölgelerde gerçekleştirildiğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hasanbey ve Ömerbey Mahalleleri’nin bir kısmı ile Girit Mahallesi olarak bilinen alanda bu çalışmamızı gerçekleştirdik” dedi. 

Bu alanlarla ilgili çeşitli sıkıntıların yaşandığını ifade eden Türkyılmaz, Girit Mahallesi olarak bilinen alanın ağırlıklı olarak yer aldığı çalışmada, bu alanı yaşam alanına dönüştüreceklerini söyledi. Trafik projesinin onaylamasıyla birlikte Halitpaşa ve Mustafakemalpaşa Caddeleri’nin trafiğe kapatılacağını ifade eden Türkyılmaz, “Daha sonra, Girit Mahallesi ve alt yolların yayalaştırılmasıyla birlikte yavaş ve sakin şehir yolunda önemli adımlar atmış olacağız. Çok önemli bir kararı aldık. İlçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm meclis üyelerimize ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mudanya Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Erdal Aktuğ da, Mudanya turizminin gelişmesine katkı sağlayacak planların yaklaşık 30 hektarlık bir alanı kapsadığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X