‘Giyim sektörü bayram alışverişinden umutlu’

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, hazır giyim sektörünün Ramazan Bayramı alışverişinden 2 milyar lira gelir beklediğini bildirdi.

‘Giyim sektörü bayram alışverişinden umutlu’

Fayat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörü global bir marka olarak dünya pazarlarında konumlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bayramların hazır giyim sektörü iç pazarına önemli bir hareketlilik getirdiğini dile getiren Fayat, “Bu yıl aylık ortalama 5 milyar lira tutarında hazır giyim harcaması öngörülmektedir. Türkiye’nin hazır giyimharcamasına bayram alışverişleriyle muhtemelen 2 milyar lira daha ilave olacaktır. Sektör bayramdan umutlu” diye konuştu.

Firmalar kampanyalara hız verdi

Fayat, firmaların bayram için çeşitli kampanyalara yöneldiğini, “3 al 2 öde” gibi fırsatların satışlara önemi katkı sağladığını ifade etti.

Üyelerinin bazıları Ramazan Bayramı’na özel 10-19 Temmuz arasındaki alışverişlerde anlaşmalı banka müşterilerine artı 3 taksit ve 2 ay erteleme fırsatları sunduğunu vurgulayan Fayat, “50 lira ve üstü alışverişlere artı 3 taksit yapılabilmektedir. Bunun dışında firmalar kendi iç fırsatlarına özel ekstra yüzde 30 indirimler sağlayabilmektedir” diye konuştu.

“Her türlü siparişe yanıt verebilen bir sektör var”

Fayat, Türkiye’nin dünyanın büyük hazır giyim markaları için en önemli tedarikçi ülkelerin başında geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her türlü siparişe yanıt verebilen ve üretim yapabilen bir sektör var. Bu nedenle dünya ve Avrupa’dan halen yüksek bir talep geliyor. Son 10 yılda bu talebin özellikle yüksek katma değerli, kaliteli ve pahalı ürünlere kaydığı görülmektedir. Bu

nitelikteki ürünlerin üretimi için talep artarak devam edecektir. Bu anlamda üye firmalarımızın Ar-Ge ve tasarım çalışmalarına yönelik yatırımları artmaktadır. Sektör bu talebi karşılamak için gerekli çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Hazır giyim üreticileri arasından 2023’e kadar en az 10 dünya markasının çıkmasına katkıda bulunmak gibi bir vizyonları olduğuna işaret eden Fayat, buna yönelik sertifika programları gibi çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X