Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Gizemli hastalık 10 can aldı

Tanzanya’nın Dodoma bölgesinde henüz teşhis konulamayan hastalık nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya'nın Dodoma bölgesinde henüz teşhis konulamayan hastalık nedeniyle 10 kişi

Tanzanya Sağlık Bakanı Ummy Mwalimu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sebebi bilinmeyen hastalıktan 10 kişinin öldüğünü, 21 kişinin de hastanede karantina altında tutulduğunu söyledi.

 

Hastalığın, bir ailenin Dodoma’daki bir köyde kesilen sığır etini yemesiyle ortaya çıktığını belirten Mwalimu, hastaların kusma ve ishal belirtileri gösterdiğini, gözlerinin ve tenlerinin sarardığını ifade etti.

 

Hastaların ayrıca karın ağrısından şikayet ettiklerini aktaran Mwalimu, hastalığın şarbon olmadığını kaydetti.

 

Öte yandan, Mwalimu, hastalığın kesin olarak ne olduğunun, hastaların kapsamlı muayenesi sonrası belirlenebileceğini dile getirdi.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı