‘Gizli ajandamız yok önünüzü açacağız’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir araya geldiği Bursa iş dünyası temsilcilerine, ”Değerlendirmeleriniz bizim için çok yararlı oldu” dedi.

‘Gizli ajandamız yok önünüzü açacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gizli ajandaları olmadığını belirterek, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünü açacak projeleri olduğunu söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), önceki akşam bir grup işadamı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun biraraya geldiği basına kapalı toplantı ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Oda yöneticileri, Bursa iş dünyası temsilcileri ve CHP Bursa milletvekilleri hazır bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı gerçekleştirdikleri projelerden ötürü kutladı. Parti olarak gizli ajandaları olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, eğitimde, adalet sisteminde ve ekonomide hedefledikleri projeleri anlattı.

BURSA EKONOMİNİN KALBİ

Kılıçdaroğlu, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünü açacak projeleri olduğunu dile getirerek, Türkiye ekonomisinin kalbi niteliğindeki Bursa’da istişare toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kılıçdaroğlu, “BTSO ev sahipliğinde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Sorularınız ve değerlendirmeleriniz bizim için çok yararlı oldu. Sayın Başkanımız İbrahim Burkay’a ve siz değerli işadamlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de, partisinin ‘Merkez Türkiye’ projesine ilişkin bilgiler verdi.

BİRLİKTE YÜRÜMELİYİZ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Çevremizde bitmek bilmeyen bölgesel karışıklıklara ilaveten ülkemizde oluşan siyaset tablosunun belirsizliği ve terör örgütleri aracılığıyla kurgulanmak istenen kaos senaryolarıyla karşı karşıyayız” dedi. İktidarı, muhalefeti, iş dünyası, medyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla herkese önemli sorumlulukların düştüğünü ifade eden Burkay, “Türkiye’mizi büyütmenin, kentlerimizi yaşanabilir hale getirmenin, vatandaşımızın refah seviyesini artırmanın yollarını, yöntemlerini hep berbaber bulmalıyız. Birlikte yürürsek; aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef yoktur” diye konuştu. 

BURSA DESTEKLENMELİ

Sözü Bursa’ya getiren Burkay, şehrin Türkiye’nin 10 yıl sonrası için hedeflediği kilogram başı ihracat rakamını daha bugünden yakaladığına dikkat çekti. Burkay, şunları kaydetti: “Bursa gibi kentlerin ve 1. Bölge’nin özel olarak ele alınması ve desteklenmesi çok önemli. Türkiye’nin değişimi ve dönüşümü 1. Bölge şehirleri sayesinde olacaktır. O yüzden biz ‘Bursa büyürse, Türkiye büyür’ diyoruz.”

TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAYALIM

BTSO Başkanı Burkay, iş dünyası temsilcileri olarak özellikle ekonomi alanında milli politikaların belirlenmesini ve bu politikaların arkasında durulmasını beklediklerini vurguladı. Üretimin ve büyümenin Batı’dan Doğu’ya kaydığı yeni bir global değişimin yaşandığına işaret eden Burkay, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2. çeyrek büyüme rakamlarına baktığımızda dünyanın ilk 5’inde Asya-Pasifik ülkelerinin yer alması çok anlamlıdır. Yaşadığımız çalkantılara rağmen dünyada en hızlı büyüyen 7. ülke olmamız taşıdığımız potansiyelin en önemli göstergesidir. Bu eşikte, Türkiye olarak elimizdeki tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Ekonomiyi yine birinci gündem maddesi yaparak politik çekişmelerin önüne koyabilirsek, milletimizi çağdaş ülkelerin yakaladığı refah seviyesine rahatlıkla ulaştırabiliriz.”

Burkay’ın ardından Bursa iş dünyası temsilcileri de Kılıçdaroğlu’na gündeme ilişkin merak ettikleri soruları yöneltti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X