Global Enerji iflas erteleme istedi

Işıklar Enerji’nin de ortağı olduğu Global Enerji iflas erteleme istedi. Borsa şirketlerinden Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ’nin de ortağı olduğu Global Enerji ve kardeş şirketi Aktin Tekstil iflas erteleme talebinde bulundu.

Global Enerji iflas erteleme istedi

Global Enerji’nin bünyesinde 2 doğalgaz çevrim santralı bulunurken, Aktin Tekstil de 1984 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor. Aksu Ailesi’ne ait Global Enerji Elektrik Üretim AŞ ve Aktin Tekstil İthalat İhracat Ticaret ve Sananayi AŞ iflas erteleme talebinde bulundu. Her iki şirket için başvuru Bakırköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. 

Mahkeme iki şirket için de tedbir kararı verdi. Anılan şirketler böylece, alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. 2002 yılında kurulan Global Enerji bünyesinde Çorlu’daki iki adet doğalgaz çevrim santralı bulunuyor. Şirket, 2012 yılında ise Ordu’da bir HES projesi başlatmıştı. Tekstil sektöründe 30 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteren Aktin Tekstil, iplik alım-satım, iplik boyama ve iplik örme alanlarında faaliyet gösteriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X