Gmail, Google ve Youtube çöktü

Gmail ve Youtube’da kısa süreli çökme yaşandı ve bir süre bağlantı kurulamadı.

Gmail, Google ve Youtube çöktü

Kısa süreli arızanın ardından Youtube ve Gmail yeniden kullanıma açılsa da birçok kullanıcı uzun süre bağlantı sağlamadı. Dünya devi arama motorlarından Google’daki yavaşlama kullanıcıların kafasında soru işareti dolaştırmaya başladı.

 

Bugün saat 14.00 itibarı ile Google yavaşlama ve açılmama gibi sorunlar baş göstermeye başladı. Google’daki bu yavaşlamanın sebebinin ne zaman giderileceği bilinmezken herhangi bir saldırı sonucunda Google’nin çöktüğü de gelen iddialar arasında yer aldı.

 

Yavaşlamanın nedeni belli oldu

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, yaşanan internet sorunuyla ilgili açıklama yaptı. Sayan, yaşanan sorunun yurtdışı kaynaklı olduğunu bildirdi.

İnternet devi Google’a ve yan servisleri olan Youtube, Gmail’e yaklaşık 1 saat erişim sağlanamadı. Kullanıcılar şikayetlerini sosyal medyadan dile getirirken erişim sorunu belirli aralıklarda devam ediyor.  

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, kişisel Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Sayan, tweet’inde şu ifadelere yer verdi: “Google ve youtube erişiminde ilk bulgulara göre yurtdışı kaynaklı olduğu tespit edilen erişimin kesilmesi ve yavaşlaması tespit edildi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X