Göç dalgası sürüyor

Suriye’de Rusya ve Esad rejiminin Halep’in kuzeyindeki kentlere düzenlediği ağır bombardıman sonrası ilçe ve beldelerden kaçan binlerce kişinin oluşturduğu göç dalgası devam ediyor.

Göç dalgası sürüyor

Son dört günden bu yana ağır bombardımandan kaçan yaklaşık 20 bin Suriyeli, Halep’in Azez kentindeki güvenli bölgelere göç etti. 

Rusya ve Esad rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelere gelen binlerce Suriyeli, soğuk havada yürüyerek geldikleri Türkiye sınırında kurulan çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor. 

Göçe zorlanan Suriyeliler, yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla Türkiye sınırına yakın daha güvenli bölgelere geliyor. Soğuk havada kilometrelerce yürümek zorunda Suriyeliler, bölgeye kurulan çadırlar veya açık alanlarda kalıyor.

KÖYLER BOŞALDI

Rusya’nın Halep ve çevresine 6 binin üzerinde saldırı düzenlediği kaydedilirken, insanlar, evlerini, eşyalarını bırakıp güvenli bölge olarak Türk sınırına yakın yerlere geldiği belirtiliyor. 

Halep’in köyleri boşalırken, halen 50 bin kişinin Türkiye sınır hattına yayıldığı ifade ediliyor. Çadırlarda hayatlarını sürdüren insanların ise acil gıda, barınma, battaniye ve su ihtiyaçları bulunduğu belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X