Göç tüm belediyelerin sorunu haline geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye’den yaşanan göçe dikkat çekerek, “Suriyeli mültecilerin sorunu tüm belediyelerin ortak sorunu haline geldi” dedi.

Göç tüm belediyelerin sorunu haline geldi

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘Kent ve Göç’ temalı konferansı ve 23. Olağan Meclis Toplantısı, Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde başladı. Kadirli İlçe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 2 gün sürecek toplantının açılışında konuşan Sağlıklı Kentler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye göçüyle artan kent sorunlarına dikkat çekti. 

Altepe, sanayileşmenin etkisiyle hızla gelişen şehirlerde iş bulabilme, artan hayat şartlarıyla çocuklarını daha iyi yetiştirebilme kayısıyla kırsaldan kente geçen nüfus sayısının her geçen gün arttığını söyledi. 

Uzun yıllar yaşanan göçün yanı sıra Suriye’deki iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen mültecilerin de yerel yönetimlerin karşısına önemli bir sorun olarak çıktığını kaydeden Başkan Altepe, “Suriye sınırındaki yerleşimlerimizde, büyükşehirlerimizde yaşanan sıkıntılar özetle Suriyeli mültecilerin sorunu tüm belediyelerin ortak sorunu haline geldi. Kadirli buluşmamızda önemli deneyimleri dinleme, tedbirler alma konusunda fırsatımız olacak” dedi.  

Başkan Recep Altepe, yaptığı konuşmada ‘Çevreci Tesisler Ödülü’ne de değindi. İlkini 2013 yılında gerçekleştirdikleri ve çevre ile insan sağlığına duyarlı tesislerin ödüllendirildiği organizasyonun ikincisinin 7 Aralık tarihinde İstanbul’da yapılacağını açıklayan Başkan Altepe, 48 tesis ile 9 organize sanayi bölgesinin ödüllendirileceği etkinliğe tüm birlik üyelerini davet etti. 

SKB üyelerinin buluşmasında, ‘Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri’ de sahiplerini buldu. Başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl 13 üye belediyeden 43 projenin başvuruda bulunduğu organizasyonda Sağlıklı Yaşam Kategorisinde Pendik Belediyesi, Sağılıklı Şehir Planlaması Kategorisi’nde Bilecik Belediyesi, Sağlıklı Çevre Kategorisi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Sorumluluk Kategorisi’nde de Kadirli Belediyesi ödül almaya hak kazandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X