Göçmen karşıtı gösteriye protesto

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen İslam ve göçmen karşıtı gösteri, yaklaşık 2 bin kişi tarafından protesto edildi.

Göçmen karşıtı gösteriye protesto

Frankfurt’ta PEGIDA tarafından desteklenen ‘Doğu-Batı Direnişi’ isimli İslam ve göçmen karşıtı bir grup gösteri düzenledi. Rossmarkt Caddesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, İslam ve göçmen karşıtı slogan attı. Grup daha sonra polis eşiliğinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Polis, yürüyüş sırasında iki grubun bir araya gelmemesi için önlem aldı.

Söz konusu gösteriyi protesto eden yaklaşık 2 bin kişi de şehrin farklı yerlerinde toplanarak eş zamanlı eylemler gerçekleştirdi. Bazı siyasi partilerin ve sol grupların da destek verdiği gösteride gençlerin yoğunlukta olması dikkati çekti. Göstericiler, aşırı sağcı grupla aralarında barikat oluşturan polise yumurta, domates ve şişe attı. 

Polis, zaman zaman göstericilere biber gazıyla müdahale ederken yaralananlar oldu. Gösteri alanına yakın bazı dükkanlar açılmazken, polisin bazı kişileri gözaltına aldığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X