Göçmen krizine polisiye çözüm

Fransa ve İngiltere, Manş Tüneli’nden düzensiz geçişlerin önüne geçmek için bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Calais kıyılarına İngiliz polisi de konuşlandırılacak.

Göçmen krizine polisiye çözüm

Fransa’nın kuzeyindeki Calais kentinde kamp kuran ve geceleri Manş Tüneli’ni hayatları pahasına geçmeye çalışan binlerce göçmen, Paris ve Londra arasındaki ilişkileri germiş durumda.

 

İngiliz siyasetçiler Fransızlara güvenlikte zafiyet suçlamaları yöneltirken, Paris de İngiltere’yi göçmenlerin yasa dışı istiham edilmesini çok kolay hale getirmekle suçluyor. Suçlamalıran ışığında İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ve Fransız mevkidaşı Bernard Cazeneuve, dün iki ülke arasındaki göçmen sorununa çözüm bulmak için Fransa’nın Calais kentinde bir araya geldi. İkili ortak hareket planı içeren bir işbirliği anlaşması imzaladı. 

İNGİLİZ POLİSİ

Her iki bakanın imza attığı anlaşma ile öncelikli olarak geçiş bölgesinde güvenliğin sağlanması hedefleniyor. İnsan kaçakçılarıyla etkili bir şekilde mücadele edilebilmesi için Calais kentinde İngiliz polisler de görevlendirilecek. 

İki tarafın ortaklaşa yürüteceği bir kontrol masası kurulacak. Gerekli cihazlara, güvenlik kameralarına ve aydınlatmaya daha fazla yatırım yapılacak. Her iki taraf da insan ticareti yapan çetelere karşı mücadelelerini hızlandıracak. Bir İngiliz ve bir Fransız üst düzey yetkilinin komuta edeceği yeni birim, Fransız güvenlik birimleriyle de koordineli olarak çalışacak. Tünelin işletmesini üstlenen Eurotunnel’a da güvenlik desteği sağlanacak. 

İngiltere, Manş Tüneli’nin Fransa’daki çıkışında güvenliğin artırılması için şu ana kadar 22 milyon pound kaynak ayırmış durumda. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X