Göçmenler endişeli

ABD Başkanı Donald Trump, yasa dışı olarak Amerika’ya getirilmiş göçmen çocukların ülkede kalmasını sağlayan ve kamuoyunda DACA(Deferred Action for Childhood Arrivals) olarak bilinen programı iptal etti.

Göçmenler endişeli

Trump, açıklamasında, ‘Başkan olarak en önemli önceliğim Amerikan halkını ve anayasasını korumaktır. Çoğu şu anda yetişkin olan çocukları, ebeveynlerinin eylemlerinden dolayı cezalandırmayı savunuyor değilim. Ancak yasalar ülkesi olduğumuz için fırsatlar ülkesi olduğumuzu da kabul etmeliyiz’ değerlendirmesinde bulundu.

Kararın açıklanmasıyla onlarca göçmen Beyaz Saray önünde toplanarak itirazlarını dile getirdi.

OBAMA’NIN KARARINA ELEŞTİRİ

Trump, 2012 yılında yasa dışı göçmen çocukların kabulüyle ilgili kararı alırken dönemin Başkanı Barack Obama’nın ‘Kongreden yasa çıkarmak yerine başkanlık kararnamesi ile hareket ettiğini ve bunun anayasal olmadığını ve artık Kongrenin harekete geçme zamanı geldi’ ifadesini kullandı. Kararların uygulanması için 6 aylık bir geçiş süreci öngörülüyor.

Seçim kampanyası döneminde, ülkeye yasa dışı olarak gelmiş ve Obama döneminde ABD’de yaşama imkanı verilmiş olan yaklaşık 800 bin göçmenle ilgili düzenlemeleri kaldırma vaadinde bulunan Trump, ABD’de kaç yaşında olursa olsun ülkeye yasa dışı yollarla girmiş göçmen bulunmaması görüşünü dile getiriyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X