Göçmenler tel örgülere takıldı

Fas’ın kuzeyinde yer alan İspanya’ya ait Ceuta sınırdaki dikenli telleri aşıp geçmeye çalışan 800 sığınmacının gözaltına alındığı bildirildi.

Göçmenler tel örgülere takıldı

Ceuta’daki yetkililer sığınmacıların ‘sınırdaki 6 metre yüksekliğindeki telleri ve kapıları demir levye, tel kesici ve taşlarla açmaya çalıştığını ve sınır polisine saldırdığını’ duyurdu. 

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada 10’u ciddi olmak üzere 50 güvenlik mesnsubunun yaralandığını, bir güvenlik mensubunun yaşanan çatışmada gözünü kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, Fas güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yaralanan sığınmacıların da ambulanslarla hastanelere nakledildiği ifade edildi. Gözaltına alınan sığınmacının polis sorgusundan sonra mahkemeye sevk edileceği kaydedildi. İspanya da 5 polisinin çatışmalarda yaralandığını ayrıca yaralanan 2 sığınmacının Ceuta’ya girişine izin verildiğini açıkladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X