Göçmenler yardım bekliyor

Güney Asya’da insan kaçakçılarının denize terk ettiği bin 500 göçmenin kıyıya çıktığı Endonezya, daha fazla göçmen kabul edemeyeceğini açıkladı.

Göçmenler yardım bekliyor

Ordu Sözcüsü Fuat Basya, göçmen teknelerini körfezde tutmak için bölgeye 4 savaş gemisi ve bir de uçak gönderdiklerini bildirdi. Balıkçıların göçmenlerin teknelerine yiyecek, su ve yakıt götürebileceğini, ancak göçmenleri kıyıya çıkarmanın suç oluşturacağına işaret eden Basya, “Deniz devriyelerini artırdık. Ancak insan kaçakçıları göçmenleri denize atıyor” dedi. 

İLK ADIM FİLİPİNLER’DEN

Endonezya’nın Açe eyaleti Ulema Danışma Meclisi Başkan Yardımcısı Teungku Faysal Ali ise hükümetin göçmenlerin açlıktan ölmesine seyirci kalmaması gerektiğini vurguladı. 

Filipinler hükümeti ise Güney Asya’da yaşanan krizde, önemli bir adım atarak Arakanlı Müslümanları kabul edeceğini açıkladı. The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Bengal Körfezi ve Andaman Denizi’nde ölüme terkedilen binlerce göçmene yardım etmeye hazır olduklarını duyuran Filipinler hükümeti, Arakanlı Müslümanlar’ı kabul edeceğini açıklayan bölgedeki ilk ve tek ülke oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X