Göçmenleri denize bırakıp kaçtılar

Akdeniz’de 900 kaçak göçmenle karaya doğru sürüklenen geminin rotasınının kıyıya çarpmak üzere programladığı ortaya çıktı.

Göçmenleri denize bırakıp kaçtılar

İtalyan sahil güvenliği gemiyi kontrol altına alırken, mürettebatın göçmenleri denizin ortasında bırakıp kaçtığı anlaşıldı. 

Yunanistan’ın Korfu adası açıklarında alarm veren ve yüzlerce kaçak göçmen taşıdığı belirtilen geminin, Yunanistan karasularından ayrıldıktan sonra İtalyan yetkililer tarafından kontrol altına alındığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Sözcüsü Filippo Marini, İtalya’nın güneyindeki Santa Maria di Leuca’ya yaklaşan gemiye önlem olarak altı sahil güvenlik yetkilisinin gönderildiğini, yetkililerin kıyıya çarpmak üzere programlanan gemiyi kontrol altına aldığını açıkladı.

Mürettebatın rotasını programladıktan sonra gemiyi terk ettiğine dikkati çeken Marini, İtalyan yetkililerin geminin kontrolünü ele geçirip rotasını değiştirerek büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

DONMA TEHLİKESİ

Moldova bandıralı ‘Blue Sky M’ gemisindeki  900 kişi, İtalya’nın Gallipoli limanına götürüldü. Donma tehlikesi geçiren 100’den fazla göçmenin tedavi edildiği duyuruldu. Gemideki kaçak göçmenlerin çoğunlukla Suriyeli oldukları ve hamileliğinin son günlerinde olan bir kadının doğum yaptığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X