‘Göçü tersine çevireceğiz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağ yöresi halkının her zaman yanında olduklarını söyledi. Altepe, tarımsal ve hayvansal üretimi desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

‘Göçü tersine çevireceğiz’

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan’da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, hayvan sayısını artırmak, ülkenin et üretimine katkıda bulunmak ve çobanlık mesleğini gözde meslekler arasına getirmek amacıyla 2015 yılı içinde İŞKUR destekli açılan ‘Sürü Yönetimi Elemanı Kursu’nu başarı ile bitiren kursiyerlere belgeleri törenle verildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törende, 250 kişiye Büyükşehir Belediyesi tarafından kepenek dağıtıldı. Ayrıca 200 çiftçiye de 2 ton yem tohumu verilirken, 15 adet koyun kırpma makinesi de Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükorhan ulaştırma şantiyesindeki dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağ yöresi halkının her zaman yanında olduklarını söyledi. Altepe, Büyükorhan’ın sahip olduğu tarım potansiyelinin de en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla, gerek tarımsal gerekse hayvan üretimini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. 

YATIRIMLAR ARTACAK

Büyükorhan başta olmak üzere diğer dağ ilçelerine her alanda hizmet götürdüklerini ifade eden Recep Altepe, Bursa’nın en fazla göç veren dağ ilçelerinde kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çalışmalara başladıklarını kaydetti. Yatırımların katlanarak artacağını söyleyen Altepe, bölgede yaşayan vatandaşların gelir seviyesinin artması ile göçün önlenebileceğini dile getirdi.

Altepe, ‘Biz istiyoruz ki, sizin gelir ve refah seviyeniz artsın. Göç dursun, hatta tersine göç başlasın. Bugün de bunun için buradayız. Yapacağımız bu hizmetler ile dağ yöresi ilçelerimize göçü tersine çevireceğiz. Kırsal kalkınmanın sağlanması için hangi bölgede nasıl bir tesise, nasıl bir ekipmana ihtiyaç varsa, hemen gerekeni yapıyoruz. Bu yatırımlarımız devam edecek. Yeter ki, üreticimiz kazansın” diye konuştu.

ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları sayesinde bölgede yaşam kalitesinin her geçen gün arttığını söyledi. İlçe merkezi ve kırsal kesimde yolların ve altyapının yenilendiğini kaydeden Taş, “Yollarımız oluyor, altyapımız, kanalizasyonumuz yapılıyor. Sayenizde biz de şehirli gibi yaşamaya başladık. Köylümüze verdiğimiz destek nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X