Göğüs Küçültme Ameliyatına Ait Riskler

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik, göğüs küçültme ameliyatlarına ait riskler konusunda bilgi verdi. Op. Dr. Naci…

Göğüs Küçültme Ameliyatına Ait Riskler

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik, göğüs küçültme ameliyatlarına ait riskler konusunda bilgi verdi. Op. Dr. Naci Çelik, göğüs küçültme ameliyatlarında yaşanabilecek riskleri anlattı. Dr. Çelik’in verdiği bilgiye göre yaşanabilecek riskler şöyle: “Kanama: Ameliyat sırasında ve sonrasında ameliyat alanlarında kanama görülebilir. Kan kaybı miktarına göre kan vermek gerekebilir. Enfeksiyon: Tüm meme bölgesinde kızarıklık, şişlik, kötü kokulu akıntı ve abseleşme gösterebilen ve antibiyotik kullanımı gerektirebilen enfeksiyon görülebilir. Bu nedenle hastane tedavisi dahi gerekebilir. Yağ nekrozu: Tüm meme bölgesinde beyaz-sarı akıntı oluşturabilen ve uzun süre devam edebilecek yağ nekrozu görülebilir. Hematom: Operasyon sonrasında meme dokusu altında hematom (kan birikmesi) gelişebilir. Bu durumda cerrahi müdahale gerekebilir. Asimetri: İki meme arasında boyut ve simetri farkı oluşabilir. Yeni yapılmış memelerde simetri farkı veya istenmeyen kozmetik sonuç alındığında revizyon cerrahisi (düzeltme işlemleri) gerekebilir. Skar: Operasyon sonrası erken dönemde hastada belirgin skar (yara izi) oluşumu gözlenecektir. Skarlar renk olarak zamanla daha az görünür hale gelecektir. Fakat yaşam boyu kalacaktır. Anormal yara iyileşmesi sonucunda dikiş hatlarında belirgin kaşıntılı, kızarık ve kabarık nedbe dokusu oluşabilir. Sensitivite: “Nipple Areola”(meme ucu) ve meme derisinde duyulanma etkilenebilir. Duyunun tamamen yok olması veya duyuda azalma gözlenebilir. Duyu bozuklukları genellikle 3-12 ay arasında geri dönmektedir. Geç iyileşme: Yara dudaklarında sütür ayrılması, cilt nekrozu gözlenebilir. Bu durumlarda hasta pansuman ile takip edilir. Yüksek risk taşıyan şişman, sigara içen ve yaşlı hastalarda tromboz (kanın pıhtılaşması sonucu vücuttaki bazı damarları tıkaması), tromboemboli (pıhtılaşan kanın vücuttaki akciğer ve benzeri organlara gitmesi) riskinde artış beklenebilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X