Gökbayrak inşaata iddialı döndü

Gökbayrak Group, 27 yıl aradan sonra yeniden inşaat sektörüne adım attı. Y Kare İnşaat firması ile ortaklık kuran Gökbayrak Group, Nilüfer’de tamamlanan ticaret merkezini satışa sundu.

Gökbayrak inşaata iddialı döndü

Gökbayrak Group Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gökbayrak, firmalarının ahşap, ambalaj ve lojistik sektörlerindeki yatırımları arasına şimdi de inşaat firmasını dahil ettiklerini belirtti.

Nilüfer’de ofis inşaatları ile yeniden dönüş yaptıkları sektörde bir sonraki adımlarının hazır beton santralı kurmak olduğunu vurgulayan Gökbayrak, 1940 yılında Uludağ volfram madeni ve Soma’da kömür madeni işletmeciliği ile yola çıktıklarını hatırlattı. Gökbayrak Group’un daha sonra yol inşaatı ve müteahhitlik alanında iddialı bir firma haline geldiğini vurgulayan Gökbayrak, grubun 1970-1990 yılları arasında Libya’da müteahhitlik faaliyetleri yaptığını anlattı. Gökbayrak, ”O yıllarda Libya’da kurulan Bemaş, Umaş ve Libaş isimli 3 şirket ülkedeki büyük inşaat projelerine imza attı. 1990 yılından sonra Türkiye’ye dönen dedem ve babam oradaki şirketleri devrederek Bursa’da orman ürünleri sektörüne girdi” dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRME HEDEFİ

2014 yılında iş hayatına girdiğini dile getiren Gökbayrak, kereste ve orman ürünleri sektörüne yatırım yaptığını, devamında da Yenişehir’de Detay Palet firmasıyla ahşap palet üretimine başladıklarını ifade etti. Gökbayrak, daha sonra ise MG Can lojistik firmasını ve Balcıoğlu Geri Dönüşüm firmasını grup bünyesine kattıklarını belirtti. Son olarak Y Kare İnşaat ile ortalık kurarak inşaat sektörüne yeniden döndüklerinin altını çizen Gökbayrak, bu sektördeki faaliyetlerinin ofis ve konut projeleriyle sınırlı kalmayacağını söyledi. Gökbayrak, Nilüfer’de bir hazır beton santrali kurmak için fizibilite çalışmalarına başladıklarını ve inşaat sektörünün yanı sıra çok yakında enerji sektörüne de girmeyi planladıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X