Gökçek hakkında takipsizlik kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamaları sonrası, şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Gökçek hakkında takipsizlik kararı

Başsavcılığın takipsizlik kararında, Ankara Barosu ile eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin, Arınç’ın açıklamaları üzerine Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Kararda, şunlar kaydedildi:

“Ancak dosyaya bu iddiaları delillendirebilecek herhangi bir bilgi, belge veya delili sunamadığı gibi televizyonda iddia bulunan başbakan yardımcısının da bu iddialarla ilgili dosyaya herhangi bir bilgi ya da belge göndermediği, dolayısıyla iddiaların genel ve soyut nitelikte olduğu, somut herhangi bilgi ya da belgeye dayanmadığı anlaşıldığından yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemeyen suçlarla ilgili olarak kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X