Gökçesu Göleti’nde sona geliniyor

Yenişehir Gökçesu Mahallesi’nde yapımına 2,5 yıl önce başlanan sulama göletinin inşasında sona gelindi. Göletten bölgedeki toplam 4 bin 270 dönüm arazide sulu tarım yapılacağı belirtildi.

Gökçesu Göleti’nde sona geliniyor

GÜRHAN ADANA   

 

Yenişehir Gökçesu Mahallesi’nde yapımına 2,5 yıl önce başlanan sulama göletinin inşasında sona gelindi. 

Göletin gövde inşaatının ağustos ayında tamamlanmasının beklendiğini belirten AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, suları arazilere taşıyacak hatların yeraltına döşenmesine ise 1 hafta sonra başlanacağını ve gelecek yıl mayıs ayında bu çalışmanın bitirilmesiyle arazilere su verileceğini kaydetti.

Göletten Yenişehir Gökçesu’nun komşu köyleri Bilecik’e bağlı Erkoca ve Alpagut’un arazilerinin bir bölümüne de su verileceğini anlatan Kamıl, bu bölgelerdeki toplam 4 bin 270 dönüm arazide sulu tarım yapılacağını söyledi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

Sulama göletleriyle çiftçinin üretim maliyetlerinin düşerken, ürün çeşitliğinin arttığını ifade eden Kamıl, tarımsal faaliyetlere verilen sulama desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Bu bölgelerde göletlerin devreye girmesiyle tarımsal faaliyetlerin daha sağlıklı biçimde yürütülebileceğini kaydeden Adnan Kamıl, “Atıl durumdaki binlerce dönümlük araziden artık bölge çiftçisi yararlanabilecek. Çiftçilerimiz bu arazilerde hiçbir şekilde sulu tarım yapamıyorlar. Göletle birlikte çiftçiliğin koşulları değişecek. Sebze ve meyve yetiştirebilecekler. Sulu tarıma uygun bu topraklardan artık daha çeşitli ve verimli ürünler alınabilecek” dedi.

MEYVE DE YETİŞTİRECEĞİZ

Gökçesu Muhtarı Gürhan Altuğ ise, sulu tarım olanaklarına kavuşacak olmalarından dolayı sevinçli olduklarını söyledi. Gökçesu’daki arazilerde buğday, arpa ve ayçiçeği yetiştirebildiklerini dile getiren Altuğ, “Sulama göleti devreye girdiğinde mısırdan yoncaya, domates ve bezelyeden salatalığa kadar ürünler yetiştirebileceğiz. Ayrıca meyve yetiştiriciliği de gelişecek. Alanlar Mevkii’ndeki arazilerdeyse şeftali, elma, armut ve ceviz bahçeleri kuracağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X