Gökçesu’da su tutulmaya başlandı

Yenişehir Gökçesu Mahallesi’nde yapımın tamamlanan sulama göletinde su tutulmaya başlandı. Kış aylarındaki yağışlarla tamamen dolması beklenen sulama göletinden önümüzdeki sezon arazi sulaması yapılması planlanıyor.

Gökçesu’da su tutulmaya başlandı

GÜRHAN ADANA

Suları arazilere taşıyacak hatların yeraltına döşenmesi işinin DSİ tarafından ihaleye verildiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, hatların döşenmesinin ardından gelecek yıl mayıs ayında arazilere su verileceğini kaydetti. 

Göletten Yenişehir Gökçesu’nun komşu köyleri Bilecik’e bağlı Erkoca ve Alpagut’un arazilerinin bir bölümüne de su verileceğini anlatan Kamıl, bu bölgelerdeki toplam 4 bin 500 dönüm arazide sulu tarım yapılacağını söyledi. 

Çiftçinin üretim maliyetlerinin düşmesinde ve ürün çeşitliğinin artmasında sulama yatırımlarının etkisine işaret eden Kamıl, sulama desteğinin önemini vurguladı. 

KOŞULLAR DEĞİŞECEK

Bu bölgelerde göletlerin devreye girmesiyle tarımsal faaliyetlerin daha sağlıklı biçimde yürütülebileceğine dikkat çeken İlçe Başkanı Adnan  Kamıl, atıl durumdaki binlerce dönümlük araziden artık bölge çiftçisinin de yararlanabileceğini söyledi. 

 

Başkan kamıl, ‘Çiftçilerimiz bu arazilerde hiçbir şekilde sulu tarım yapamıyorlar. Göletle birlikte çiftçiliğin koşulları değişecek. Göletin devreye girmesiyle birlikte sebze ve meyve de yetiştirebilecekler. Sulu tarıma uygun bu topraklardan artık daha çeşitli ve verimli ürünler alınabilecek’ dedi.

Gökçesu Muhtarı Gürhan Altuğ ise, sulu tarım olanaklarına kavuşacak olmalarından ötürü sevinçli olduklarını anlattı. Gökçesu’daki arazilerde buğday, arpa ve ayçiçeği yetiştirebildiklerini dile getiren Altuğ, ‘Sulama göleti devreye girdiğinde mısırdan yoncaya, domates ve bezelyeden salatalığa değin ürünler yetiştirebileceğiz. Ayrıca meyve yetiştiriciliği de gelişecek. Alanlar Mevkii’ndeki arazilerdeyse şeftali, elma, armut ve ceviz bahçeleri kuracağız’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X