‘Gökhan Töre kariyerimle oynadı’

Tecrübeli stoper, ‘Yaşananların ardından Gökhan benden özür diledi. Böyle bir mesele tek seferlik küçük bir özürle çözüme ulaşmaz. Amsterdam’da sahada olmak isterdim. Ancak bu koşullar altında Türkiye adına oynamam mümkün değil’ dedi.

‘Gökhan Töre kariyerimle oynadı’

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in A Milli Takım’a davet etmesine rağmen kampa katılmayan Bayer Leverkusenli Ömer Toprak, Hollanda’ya karşı oynamak istemesine rağmen mevcut koşullar nedeniyle kampa katılmadığını belirtti. 

Alman basınına açıklamalarda bulunan Ömer, Gökhan Töre ile arasında yaşanan olayı, son kampa katılmama sebebini ve A Milli Takımı seçme sürecini anlattı. Milli takım konusunda son yaşanan gelişmelerden memnun olmadığını ve Almanya’daki kampa katılmama kararını düşünerek verdiğini belirten Ömer, ‘Tabii ki ben de Amsterdam’da sahada olmak isterdim. Ancak bu koşullar altında Türkiye adına oynamam mümkün değil’ dedi.

KÜÇÜK ÖZÜRLE OLMAZ

Gökhan Töre ile arasında otelde yaşanan olayın çıkış nedeni hakkında konuşmayan Ömer, olayın aniden büyüdüğünü ve korktuğunu ifade etti. Tecrübeli stoper, sorunu takım içinde çözmek ve Türk futboluna zarar vermemek adına yargıya taşımadığını belirterek, konu hakkında Hakan Çalhanoğlu ve Fatih Terim ile görüştüğünü ve Gökhan’la aynı takımda oynamak istemediklerini aktardıklarını söyledi. Yaşananların ardından Gökhan’ın kendisinden özür dilediğini kaydeden Ömer, ‘Böyle bir mesele tek seferlik küçük bir özürle çözüme ulaşmaz. Töre kariyerimle ve hayatımla oynadı’ diye konuştu.

KARARIMI DESTEKLİYORLAR

Almanya’daki hazırlık kampında Hakan Çalhanoğlu ile Gökhan Töre’nin ısınma hareketlerini yan yana yapmalarını da değerlendiren Ömer, ‘Bu, Hakan’ın kararı. Benimki de benim. Bayer Leverkusen yönetimi, Hakan Çalhanoğlu ve benim aldığım kararı da destekliyor’ ifadelerini kullandı. Ay yıldızlı formayı 2011 yılında giymeye başlayan Ömer Toprak, son yaşananların ardından kararından pişmanlık duyup duymadığına ilişkin, ‘Almanya Futbol Federasyonu adına oynama şansım az olmamasına rağmen bilinçli bir kararla Türkiye’yi seçtim. En derinimde kendimi Türk olarak hissediyorum’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X