Gökyüzü keşfi başlıyor

Türkiye’de çok az sayıda kentte bulunan Planetaryum (Gezegen Evi) Bursa’da açıldığı günden bu yana 20 bine yakın bilimsever tarafından ziyaret edildi.

Gökyüzü keşfi başlıyor

Gece gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı bir gösteri salonu olan planetaryum, uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simule edilebilmesini sağlıyor. Yeni nesil dijital yansıtıcılar ve gelişen teknolojisi sayesinde planetaryumlardaki gösteri yelpazesi de günden güne genişliyor.  Küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çeken planetaryumda yenilenen filmler büyük ilgi gördü.

Moles ve Astralis filmlerinin gösterime girdiği planetaryum, uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşattı. Gökyüzü meraklılarının beğeniyle izlediği Moles ile uzayın derinliklerini keşfe çıkan minikler, Köstebek Plato’nun maceraları ile ay ve yıldızlarla gök cisimlerini tanıma fırsatı buldu. Planetaryum Pazartesi hariç her gün sabah saat 09.00’dan 18.00’e kadar 5 ayrı seansta meraklılarını bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X