Göl balıkçıları yeni sezondan umutsuz

​Üç aylık av yasağı sürecinde hava koşulları nedeniyle istedikleri gümüş balığı av rekoltesini bulamadıklarını belirten Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, zorlu bir yeni sezona başlayacaklarını ifade etti.

Göl balıkçıları yeni sezondan umutsuz

NEVZAT OKUMUŞ

15 Mart’tan itibaren başlayan ve üç ay süreyle devam eden gümüş balığı dışındaki diğer türlerin avlanma yasağı 15 Haziran’da sona eriyor. Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, üç aylık süreçte soğuk ve yağış yüzünden gümüş balığının kıyıya doğru pek gelemediğini, yaz aylarına girilmesine karşın bu durumun sürdüğünü ifade etti.

Bektaş, “Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden aldığımız 200 tonluk av stoğunu dolduramadık ve 70 ton civarındaki bir avlanmada kaldık. Kısacası bu kısa dönemde zarar ettik” dedi.

Sazan, yayın, İsrail sazanı, ak balık, levket, gördek, ilik ve kızılkanat ile gümüş balıklarının avlanacağı yeni dönemden de umutlu olmadıklarını ifade eden Zelkif Bektaş, 2017 Ağustos ayında İznik Gölü’ndeki  İznik, Çakırca, Orhangazi ve Narlıca Su Ürünleri Kooperatifleri’nin katılacağı dört avlak sahası için ihalenin yenileneceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X