Göl balıkçılıları yarın ağ atıyor

Akarsu ve göllerde 15 Mart tarihinde başlayan av yasağı bitiyor. Orhangazili balıkçılar, yasağın bitmesiyle yarın İznik Gölü’de ağ atmaya hazırlanıyor.

Göl balıkçılıları yarın ağ atıyor

NEVZAT OKUMUŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Su Ürünleri Yasası kapsamında aldığı karar uyarınca, ülke içindeki akarsu ve göllerde 15 Mart’ta başlayan av yasağı 15 Haziran’da bitiyor. 

Göl balıkçıları da yasağın bitmesiyle göle ağ atmaya hazırlanıyor. Balıkçılar yeni sezona umutla bakıyor. Yasak sürecinde, İznik Gölü ve yöresindeki derelerde de yumurta bırakma döneminin bittiğini belirten Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, geçen sezon göl balıkçılarının umduğunu bulamadığını söyledi. 

YENİ SEZONDAN UMUTLUYUZ

Kötü bir avlanma sezonu geçirdiklerini ifade eden Bektaş, “10 ton kadar İsrail Sazanı ile 140 ton gümüş balığı avlayabildik. Yeni sezondan umutluyuz. En fazla gelir sağladığımız gümüş balığı yeni yumurta attığından Ağustos’ta avlanabilecek. İsrail Sazanı’nın tüm ülke göllerinde olduğu gibi İznik Gölü’nde de popülasyonu yüzde 70 azaldı” dedi. 

Yarından itibaren İsrail Sazanı, Akbalık, Levket, Sarı Balık gibi türleri avlamaya çalışacaklarını ifade eden Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, göldeki avlanmalarda yasak olan misina ağlarında yasağın kalktığını söyledi. Yasak sürecinde ip ağları kullandıklarını ancak ömrü kısa olan bu ağların çabuk kirlendiğini ve gölde ayrı bir kirlilik yarattığını ifade eden Bektaş, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X