Göl Yazıevi’nin hikayesi başlıyor

Nilüfer Belediyesi, çalışmalarını tamamlamak için sakin bir mekan arayan yazarları Göl Yazıevi’nde ağırlayacak.

Göl Yazıevi’nin hikayesi başlıyor

Gölyazı’nın doyumsuz manzarasında kitap yazmak isteyenler için başvurular başladı. Uluabat Gölü’nün kıyısında Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilen iki katlı binada oluşturulan Göl Yazıevi, edebiyat dünyasına yeni bir soluk kazandıracak. Göl Yazıevi, ekim ayında toplanacak kurulun ardından konuklarını ağırlayacak. Yazar, şair, çevirmen, akademisyen ve araştırmacılar, Göl Yazıevi ile bambaşka evrenlerin hikâyelerini ya da çevirilerini okuyucu ile buluşturacak, hayal dünyalarında yolculuğa çıkaracak.

Yazıevi, Gölyazı halkına komşuluk eden küçük bir köy evi. Yaklaşık 100 metrekarelik kullanım alanına sahip Göl Yazıevi, yazar ve çevirmenlerin bu süre içinde ihtiyaç duyacakları donanıma sahip. Göl manzaralı odalar tek kişilik yatak, çalışma masası, dolap, televizyon ve klima bulunuyor. Bir ev ortamına sahip olan Göl Yazıevi’nin konuklarına internet erişimi, sıcak su gibi hizmetler de sunuluyor.

Göl Yazıevi’nin kapıları hem Türkiye’den hem de dünyadan gelecek konuklara açık. Antik çağdan günümüze kadar tarihin izlerini taşıyan Gölyazı’da bulunan Göl Yazıevi’nde konaklamak için başvurular http://golyazievi.nilufer.bel.tr/anasayfa internet sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

Başvuru için, yazar ve şairlerin en az iki kitabının, kataloğunda basılı 100 kitap olan bir yayınevi tarafından yayımlanmış olması gerekiyor. Çevirmenler için ise yapacağı çeviriye dair yayımcıyla imzalanan sözleşme örneği ve çevirdiği en az 1 kitabın yayımlanmış olması gerekiyor. Akademisyen ve araştırmacılar için de Bursa ile ilgili bir tez veya araştırma hazırlığında olması, bağlı olduğu üniversite ile ilişkisini gösterir belge, tez ise danışmanından bir mektup ve tezin hangi aşamada olduğuna dair rapor, müracaat sahibinin yazdığı, tez ya da araştırmanın ayrıntısını anlatan bir başvuru metninin olması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X