Göl yolundaki sorun çözülüyor

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Orhangazi geçişinde yer alan bölümündeki ilçe merkezi ile İznik Gölü sahilini bağlayan ve halk arasında ‘göl yolu’ olarak bilenen kesimdeki yükseklik sorunu çözülüyor.

Göl yolundaki sorun çözülüyor

NEVZAT OKUMUŞ

 

Göl yolunun üzerinden geçen otoyolun altındaki menfezde 4.40 metre olması gereken araçların geçiş yüksekliği, alt yolun asfaltlanması sırasında yetersiz kalmış ve sanayi bölgesi olan bu kesimde zaman zaman yüklü araçların geçişlerinde sıkıntılara neden olmuştu.

Bu sorunu gidermek için çalışma başlatıldı. Göl yolunun menfezdeki bölümü kazınarak yeterli yüksekliğe indirilmeye başlandı. Göl yolunun önce tek şeridini kazıyan ekipler, yaklaşık 200 metrelik olan bölümü bitirdikten sonra, yandaki şeride geçerek çalışmaları tamamlayacak. Çalışma sırasında araçların geçişine tek yönlü olarak izin verilirken, kazılarak indirilen yolun asfaltlanmasının ise hafta içinde yapılabileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X