Gölbaşı Barajı yükseltme projesi çiftçiye anlatıldı

Gelecekteki içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması ve bölgedeki 5 bin 480 hektar tarım arazisinin sulanması amacıyla yürütülen ‘Bursa Gölbaşı Barajı Yükseltme Projesi’nin planlama çalışmaları, bilgilendirme toplantısı ile başladı. DSİ 1.Bursa Bölg

Gölbaşı Barajı yükseltme projesi çiftçiye anlatıldı

OSMAN GÜNEŞ

Kestel Barakfakih Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Albostan, Planlama Şube Müdürü Mustafa Gördeli, Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Kenan Akyürek, Toprak ve Drenaj Başmühendisi Talat Usta, Ziraat Mühendisi Mehmet Dündar, Çevre Mühendisleri Aykut İder ve Batuhan Keskin’in katıldığı toplantıda ayrıca Bursa Sulama Birliği Başkanı Kenan Kahraman, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Kestel Barakfakih, Serme, Narlıdere, Dudaklı, Gürsu Adaköy, Kazıklı, İsmetiye, Kumlukalan, İğdir ve Karahıdır muhtarları da toplantıda hazır bulundu.

Proje bünyesinde yapılacak çalışmalar anlatılırken, projenin gerçekleşmesi ile Bursa’nın doğusunda yer alan ve doğudan batıya doğru Kestel, Gürsu ve Yıldırım ilçelerini kapsayan yerleşimlerin 2065 yılına kadarki içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanabileceği kaydedildi. Projenin, Gölbaşı Barajı yükseltilmesi, Derekızık regülatörü, Kürekli regülatörü, Narlıdere regülatörü, Bursa ovası sulaması ve içme suyu tesislerinden oluştuğu belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X