Gölbaşı’ndaki FETÖ soruşturmasında fezleke aşamasına gelindi

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada fezleke aşamasına gelindi.

Gölbaşı’ndaki FETÖ soruşturmasında fezleke aşamasına gelindi

Ankara’da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının kritik ayaklarından Gölbaşı’nda, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Türksat ve Polis Özel Harekat Daire Başkanlığında 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mercek altına alındı.

Gölbaşı’nda 16 Temmuz’da başlayan darbe girişimi soruşturmasının üzerinden geçen sürede 141 kişi tutuklandı, 11 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 40 kişi de tanık olarak dinlendi. Tutuklu şüphelilerden 125’i askerlerden, diğerleri ise farklı meslek grubu mensuplarından oluşuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, savcılık bir taraftan soruşturmayı yürütürken, diğer taraftan da fezlekeyi yazmaya başladı. Hazırlanacak fezleke ve soruşturmanın delillerinden oluşan ek klasörler, Gölbaşı’nda ağır ceza mahkemesi bulunmadığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek ve dosyalar birleştirilecek.

Böylece Gölbaşı’nda tutuklanan sanıkların yargılanması, Ankara Adliyesinde yapılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X