Gölde av yasağı başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 1380 Sayılı Su Ürünleri Yasası kapsamında aldığı karar uyarınca, ülke içindeki akarsu ve göllerde av yasağı başlarken, İznik Gölü ve yöresindeki derelerde de gümüş balığı dışında hiçbir balık türü avlanamayacak.

Gölde av yasağı başlıyor

NEVZAT OKUMUŞ

 

Bugün başlayan ve 15 Haziran 2016’da bitecek olan yasak sürecinde denetimler ise, karada İznik ve Orhangazi Jandarma Komutanlıkları ve polis, göl içinde de İznik Sahil Bot Komutanlığı tarafından yapılacak. 

CEZASI BÜYÜK

İznik Gölü’nde avlanan gümüş balığı dışındaki yayın, akbalık, sarıbalık ve gördek cinslerinin döllenme ve yumurta bırakma dönemi içinde yasaklara uyulmasını isteyen Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, uymayanlara ilk etapta bin 170 lira para cezası uygulanacağını ve av malzemelerine, gerekirse sandalı da dahil el konulacağını bildirdi. Bektaş, yasak sürecinde yöre çiftçilerini de uyararak, balıkların üç aylık süreçte genelde göle dökülen dere ağızlarına yumurta bıraktığını ve bu nedenle zirai ilaçlama ve gübrelemede kullanılan tarımsal aletlerin buralarda yıkanmaması gerektiğine işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X