Göldeki çekilme fotoğraflarda! Bir yıl sonra bu hale geldi

Van Gölü’ndeki çekilme nedeniyle su altındaki bazı alanlar kara parçasına dönüşürken, geçen yıl ve bugünlerde çekilen fotoğraflar aradaki farkı gösterdi. Küresel ısınmanın olumsuz etkilediği gölde, daha önce su altında olan bölgeler çekilmeden kara parçasına dönüştü.

Göldeki çekilme fotoğraflarda! Bir yıl sonra bu hale geldi

Van Gölü’ndeki çekilme nedeniyle su altındaki bazı alanlar kara parçasına dönüşürken, geçen yıl ve bugünler de çekilen fotoğraflar aradaki farkı ortaya koydu.

Geçen yıllara oranla sıcaklığın yükselmesine bağlı gelişen aşırı buharlaşma, bölgedeki baraj, akarsu ve su kaynaklarının yanı sıra Van Gölü’nün seviyesinde de büyük düşüş yaşanmasına neden oldu. Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nde suyun sığ olduğu noktalarda yer yer 2 kilometreye kadar çekilmeler oldu.

Küresel ısınmanın olumsuz etkilediği gölde, farklı zamanlarda drone ile görüntülenen noktaların aynı açıdan çekilen yeni görüntüleri hem mevsimlerin değişken yüzünü hem de çekilmenin boyutlarını ortaya koydu. Daha önce su altında olan birçok bölge çekilmeden dolayı kara parçasına dönüştü.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X