Gölgede 40 dereceyi geçti

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde kalan Ege Bölgesi, adeta sıcaktan kavruluyor, Gölgede 40 dereceyi aşan sıcaklık güneşte 50 dereceye ulaştı, serinlemek isteyenler havuz ve denizlere akın etti.

Gölgede 40 dereceyi geçti

Türkiye’de yüksek hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havadan korunmak isteyen vatandaşlar denize ve havuza girerek serinlemeye çalışıyor. 

 

Antalya’da vatandaşlar plajlarda

 

Antalya ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar plajlarda serinlemeye çalıştı. 

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte en yüksek hava sıcaklığı 40, deniz suyu sıcaklığı ise 25 derece olarak ölçüldü. 

 

Kentte serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistler, sahilerde vakit geçirmeyi tercih etti. Turistler sahillerde hem güneşlenip hem de denizin keyfini çıkarırken, bazı vatandaşların köpekleriyle denize girdiği görüldü.

 

Meteoroloji yetkilileri, yüksek sıcaklık ve düşük nemin hafta boyunca devam etmesini beklediklerini bildirdi.

 

Manisa’da iki gün idari izin

 

Manisa’da sıcak havalar nedeniyle kronik hastalığı olan kamu görevlileri, bugün ve yarın idari izinli sayıldı. 

 

Ege Bölgesi’nde geçen haftadan bu yana etkili olan sıcak hava, günlük yaşamı etkiliyor. Uzun yıllar ortalamasının 30-31 derece olduğu Manisa’da 41 derece civarında seyreden sıcak hava, serinlemek isteyenleri farklı arayışları yöneltti.

 

Vatandaşlar sıcağın etkisinden kurtulmak yüksek kesimlerin yanı sıra park ve ağaçlık alanlarda vakit geçiriyor. Bazı çocuklar ise tehlikeli olmasına rağmen şehir merkezinden geçen DSİ’ye ait sulama kanalına giriyor. Oyunu eğlenceye çevirmek isteyenler ise buzdolabı kapısını kayık olarak kullanıyor.

 

Manisa Valiliği ise kronik hastalığı olan kamu görevlilerine, sıcak havalar nedeniyle bugün ve yarın idari izin verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X