Gölyazı’daki adalar turizme açılmayı bekliyor

Bursa’nın en önemli turizm bölgesi olan Gölyazı’da bulunan adalar turizme kazandırılmayı bekliyor. Vatandaşlar, yapılacak çalışmayla Gölyazı’nın cazibe merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Gölyazı’daki adalar turizme açılmayı bekliyor

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı turizme açılacak. Göldeki 8 adanın da yapılacak çalışma ile canlanması bekleniyor. Nilüfer Belediyesi’nin Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı’nın çehresini değiştirecek bir projeye imza atmasının ardından vatandaşlar atıl vaziyette bulunan adalarında turizme açılmasını istiyor. Gölyazı’da bin 500 dönümden 50 dönüme kadar birçok adanın olduğunun ifade eden Gölyazılı vatandaşlardan Abdül Aydınlı, “Burada irili ufaklı yaklaşık 8 tane ada var. Bu adaların tamamı şu an atıl vaziyette. Hiçbir şekilde faydalanılmamaktadır. Buranın turizme kazandırılması gerekiyor. Bu konuda valilik ve belediyenin yapmış olduğu protokol Gölyazı ve göl için büyük bir müjdedir. Adalar turizme açılarak her şey yapılabilir. Bu adalar ekolojik tarım, ekolojik hayvancılık, ekolojik turizme yönelik her şeye müsait. Bununla ilgili devletin teşebbüs etmesi gerekiyor. Çünkü bu adaların sahipleri bunu yapabilecek güçlere sahip değil. Onun için müteşebbisler lazım” dedi.

“BÜYÜK BİR ATILIM GEREKLİ”

Ufak çaplı değil, büyük bir hamleye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Aydınlı, “Turizme yönelik, son aylarda çok geniş çaplı çalışmalar var. Bundan sonra belediye ve valiliğin belirttiği gibi Gölyazı cazibe merkezi olacak. Bunun ilk atılımını ilk butik otelimiz ile gerçekleştirdik. Bunun yaygınlaşarak devam edeceğini umuyorum. Bu butik otel projeleri adalarla ilgili turizme yönelik çalışmalarda da yapılabilir. Çok güzel ve doğal ortamları var. Bunlar günübirlik olsun kalıcı turizm olsun bunla ilgili çok güzel projelere imza atılabilir. Gölün tamamı, göl, çevre ve köyler de olmak üzere sit alanı içerisinde. Dolayısıyla sit alanı içerisinde olduğu için herhangi bir şey maalesef yapılamıyor. Bu sit alanının derecesi nedir nereleri kapsıyor, çok global bir şey yani bu belki sınırlandırılabilir, sınıflandırılabilir. Yani dereceleri ayarlanabilir” diye konuştu.

“TURİZM EĞİTİMLERİ VERİLMELİ”

Turizmin bir kazanç kapısı olduğu halka anlatılması gerektiğinin altını çizen Aydınlı, “Bu konuda halkımızın eksikleri var. Ama bildiğim kadarıyla muhtarlık ve belediyece bu konuda çalışma başlattı. Bundan sonra bu yönde eğitimlerin sıklaştırılması ve her konuda eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Turizme yönelik yapılacak çalışmalarda hijyenin ve turistlere yönelik davranışların ne kadar önemli olduğu ve nasıl bir misafirperver olduğumuz aktarılmalı. Bunlar yapıldığı zaman halkla turistlerin diyaloğu daha da gelişmiş olacak. Burada rehberler de olması lazım” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X