‘Gönlümden şampiyonluk geçiyor’

Almanya kampında takıma tamamen adapte olan Erdem Özgenç, ‘Bu sezon fark yaratacak bir çok isime sahibiz ve inanıyorum ki zirvenin hakimi olacağız’ dedi.

‘Gönlümden şampiyonluk geçiyor’

Bursaspor’un bu sezon Kardemir Karabükspor’dan transferi Erdem Özgenç, gönlünden 2010 sezonundaki şampiyonluğu tekrar yaşamak geçtiğini söyledi. 

OLAY Spor’un sorularını yanıtlayan Erdem, yeni stadyumda bu başarının tekrarlanabileceğini ifade ederek, ‘Yeni stada gidemedim. Ama stadı biliyorum çok iyi durumda. Büyüleyici duruyor. Gönlümden 2010 senesinde yaşadığımız şampiyonluğu bir kez daha yaşamak geçer. Bu sezon fark yaratacak bir çok isime sahibiz ve bence bunu başaracağız’ dedi. 

Kamp güzel geçti

Güzel bir kamp dönemini geride bıraktıklarını anlatan tecrübeli sağ bek, ‘Güzel bir kamp geçirdik. Sadece sahalar çok iyi değildi ama biz çok çalıştık. Güç olarak etkili antrenmanlar yaptık. Takımı gelenler var, ayrıca yeni isimlerde aramıza katılacak ve eskilerin deneyimiyle güzel bir takım olacağız diye düşünüyorum. Takıma alışma konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Oyuncular tanıdığımız isimler. Sadece uyum olarak bazı sıkıntılar olabilir bence Türk oyuncular için o kadar’ dedi. 

Zamana bırakmak lazım

Her yaşın farklı bir güzelliği olduğunu belirten 30 yaşındaki tecrübeli sağ bek Erdem Özgenç şunları söyledi: ‘Bazı kesimler tarafından yaşımla alakalı değerlendirmede bulunuyorlar. Ben 30 yaşıma geldim ama istatistiklere bakıyorum ben en çok oynayan ve en çok koşanlardayım hep. Ayrıca insan yaptığı işin kıymetini daha sonra çok daha iyi anlıyor. Bende öyle oldum. Sonradan bazı şeyleri idrak ettim ve kıymetini bildim. Zaman her şeyin ilacı.’

Yaşa takılmayalım

‘Her yaşın farklı bir güzelliği var ve ilerledikçe tecrübeyle birlikte çok daha iyi kararlar verebiliyor insanlar. Türkiye’de bu yaşlı oyuncu kavramının bence yok olması lazım. 34 ve 35 yaşına gelince hatta direk bıraktırıyorlar futbolu. Şimdi hocamız Ömer Erdoğan’a bakıyorum keşke futbolu bırakmasaymış diyor insan. Vücut futbol oynamaya müsait. Profesyonel bir oyuncu kendine bakmalı. Ancak Türkiye’de yanlış değerlendiriliyor.’

O mağlubiyeti unutamam

Erdem Bursaspor’un geçtiğimiz sezon Kardemir Karabükspor’u 7-1 mağlup ettiği maçı asla unutamayacağını söyledi. Erdem, ‘Bursaspor’u Karabükspor ile karşılaştırırsak yani bizi çok ağır bir skorla yenmişlerdi. Tam 7 gol yemiştik. Dışarıdan bakınca Bursaspor’u Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olarak görüyorsun. 2010 yılında hiç kimsenin yapamadığı bir şey yapmış ve Anadolu’dan şampiyon çıkarmış’ dedi.

 

Rekabet iyidir

Tecrübeli oyuncu takımda rekabetin iyi olduğunu ifade ederek, ‘Benim buraya geldikten sonra da belliydi bir oyuncunun daha alınacağı. Her iyi takımda her mevkide rekabet her zaman olmuştur. Bizde de kim daha arzusuyla ve daha çok çalışırsa o oynayacak’ diye konuştu. 

 

Süper Kupa’yı istiyoruz

 

Bursaspor’un çok iyi kadroya sahip olduğunu anlatan Erdem, ‘Kadromuz iyi. Uyum sorunu atlatıldı. Performanslar yavaş yavaş ortaya çıkacaktır. Ağır idmanlardan yaptığımız için insan vücuduna hükmedemiyor. Sahada tam istediklerini yapamıyor. Bursa’da oynayacağımız hazırlık maçında takımın son durumunu daha rahat görebiliriz. Ayrıca Süper Kupa’yı kazanmayı çok istiyoruz. Sezona kupa ile başlamak hedefindeyiz’ şeklinde konuştu.

1 günde anlaştım

Erdem Özgenç, Bursaspor ile ligin son maçından sonra anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Erdem, ‘Geçen sezonun sonuna doğru benim Kardemir Karabükspor ile düşüncelerim çok daha farklıydı ve son maç bitine kadar ben kimseyle görüşmedim. Ancak sezon bitince birkaç takım ile görüştük. Son maçtan sonra Bursaspor benimle irtibata geçti ve hemen 1 gün sonra imzalar atıldı’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X